Notícies
ALUMNES DE PRIMER D’ESO DE L’INSTITUT XXV OLIMPÍADA DE BARCELONA PARTICIPEN EN L’ACTIVITAT STEAM ZOO DE LA UPC
- 24 novembre, 2022
- Posted by: Programador
- Category: 1r ESO
Dimecres, 16 de novembre de 2022, l’alumnat de primer d’ESO va fer una sortida al ZOO de Barcelona per participar a l’activitat STEAM ZOO on es van trobar fins a 600 alumnes de Barcelona i de l’àrea metropolitana.
L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) impulsen conjuntament l’STEAM Zoo amb l’objectiu de promoure vocacions científiques entre el jovent, proporcionant-los coneixements de biologia de manera lúdica amb tot el rigor acadèmic.
La sortida es va dividir en dues parts. A la primera part l’alumnat de la XXV Olimpíada va participar en 2 dels 3 tallers següents i un espectacle de manera conjunta.
Al primer dels tallers, que porta per títol ‘L’ADN a les teves mans’, l’alumnat va extreure ADN de les cèl·lules d’unes maduixes.
Amb ‘Què mengem?’, els nois i noies van conèixer com el que ingerim es transforma en energia, a partir d’una sèrie d’experiments.
D’altra banda, a ‘Interpretant el que pensem’, els participants van comprovarar, en directe, com es comuniquen el cervell i els músculs del cos.
A més, l’alumnat va gaudir de l’espectacle participatiu ‘Les tres neurones’, on van conèixer com funcionen les cèl·lules que conformen el teixit nerviós.
A la 2a part de la sortida, després d’una estona per esmorzar l’alumnat va poder visitar en petitis grups les instal·lacions del Zoo i fer fotografies dels animals per a un futur estudi a les aules a la matèria de Biologia.
Va ser, per tant, una molt bona activitat per donar una visió intuïtiva i lúdica de la Biologia des del punt de vista de les activitats STEAM: Science, Technology, Engineering, Art i Mathematics. (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques)
Tot va anar bé i l’alumnat juntament amb el professorat acompanyant va gaudir d’un bon matí. Esperem haver incrementat una mica l’interès per les matèries STEAM!
Podeu veure el vídeo aquí.