Notícies

Divendres 18 de març de 2022 es van celebrar les proves Cangur al nostre institut. Tradicionalment es realitzen el 3r dijous de març, però aquest any per evitar la coincidència amb la convocatòria de vaga s’ha posposat a l’endemà.
Les proves Cangur són un concurs matemàtic  iniciat al 1994 al nostre país i es fan simultàniament a més de 70 països. L’objectiu del concurs és la resolució de problemes a cavall entre la lògica i les matemàtiques amb una orientació lúdica i d’enginy que utilitza parcialment la matemàtica acadèmica.
El nom de proves Cangur prové del seu origen australià inicial (1980’s), posteriorment es van popularitzar a França, 1990, i va ser estès pel Consell Europeu mitjançant l’associació Kangourou sans Frontières amb seu a París (1994).
Enguany ha fet la prova la majoria de l’alumnat d’ESO i voluntari de batxillerat, 270 alumnes en total, de 8 a 9:30. S’ha dut a terme amb la col·laboració de tot el professorat de l’horari corresponent coordinat des del departament de Matemàtiques i Economia.
Ara s’enviaran els fulls de resposta per a la seva correcció i es preveu l’entrega de premis a l’alumnat amb millor resultats per la festivitat de Sant Jordi.