Notícies

Del 16 al 22 de març de 2019 amb participació d’alumnes de primer de Batxillerat.

Primer dia a Buchenwald.

Després d’un llarg viatge i d’un més que un merescut descans, l’alumnat de primer de batxillerat ha pogut conèixer en primera persona el que va ser el camp de concentració de Buchenwald. La visita guiada per l’educadora Pamela Castillo als llocs més destacats del memorial ha permès confrontar-nos amb la dura i crua realitat del passat. Els moments de reflexió, anàlisi i emoció han donat lloc a una jornada ben intensa acompanyada d’un exemplar comportament dels nostres joves alumnes.

Segon dia a Buchenwald. 18 de març de 2019
Avui el nostre alumnat ha participat en diferents tallers pedagògics on ha estat present la música, la fotografia, l’art, les biografies de deportats, els drets humans i la restauració d’objectes trobats al camp. Una experiència única de treball amb fonts primàries, un treball de formació personal i de coneixement amb una valoració més que positiva. La jornada ha finalitzat amb l’exposició dels treballs i la lectura de textos creatius que han donat veu a la memòria.

Tercer dia a Buchenwald i Weimar. 19 de març de 2019
El darrer dia  a Buchenwald ens ha portat a conèixer el monument commemoratiu de l’RDA i el museu històric. A l’arribada a Weimar hem seguit la visita tematitzada del nacionalsocialisme a la  ciutat preferida de Hitler i al lloc on es van fundar les Joventuts Hitlerianes. Un dia complet pel nostre alumnat que està sabent aprofitar molt bé l’experiència.

VISITA A LA SINAGOGA D’ERFURT EN L’ESTUDI DE L’HOLOCAUST D’ALUMNES DEL XXV OLIMPÍADA
Quart dia de viatge Weimar -Buchenwald. 20 de març de 2019
Avui el nostre alumnat ha visitat la sinagoga d’Erfurt. La conversa amb el rabí ens ha apropat al coneixement de la comunitat jueva d’ara i abans. La jornada s’ha completat amb la visita a la presó de l’Stasi en temps de l’RDA. Un passeig per la història complex i alhora interessant on les preguntes i reflexions han brollat intensament en un nou dia d’aprenentatge i sensibilització.

L’HOLOCAUST EN EL CAMP DE CONCENTRACIÓ DE MITELBAU-DORA VISITAT PER ALUMNAT DE L’INSTITUT XXV OLIMPÍADA
Cinquè dia a Weimar-Buchenwald. 21de març de 2019
En el darrer dia d’activitats hem visitat el camp de concentració de Mittelbau-Dora, lloc on es van fabricar, amb la mà d’obra dels presoners, els míssils V1 i V2.Hem pogut entrat i conèixer els túnels, escenari de la producció armamentística.El dia ha acabat amb la valoració del viatge compartit amb l’educadora Pamela Castillo a la qui hem d’agrair enormement el treball i dedicació dut a terme amb el nostre alumnat al qual felicitem per la seva actitud, motivació, comportament i respecte mostrat en tot moment.