Notícies

El divendres, 24 de maig de 2019 se celebra la graduació d’alumnes de batxillerat de l’Institut XXV Olimpíada del curs 2018-2019 en un format que ja forma part de la vida de l’institut amb dos moments ben diferenciats. Primer un sopar al passadís de la planta baixa de l’institut, a peu dret, compartint els diferents plats que cada alumne i cada alumna ha portat, aprofitant per intercanviar experiències, anècdotes i records dels assistents a la convocatòria: alumnes, professors i professores i personal d’administració i serveis.
Un segon moment, al menjador de l’institut, amb assistència de famílies i amics dels i de les graduands, on el director va adreçar unes paraules a l’alumnat amb un missatge “Trepitjant a terra, mirant a l’horitzó.” Missatge de futur esperançat amb totes les possibilitats a l’abast de l’alumnat que es gradua i, alhora agraïment al coordinador de batxillerat que es jubila i al tutor del grup d’arts esèniques, música i dansa que canviarà d’institut el proper curs.
Intervenció de professors i professores amb l’ajut d’un alumne mac que hi havia entre el públic amb l’adaptació d’un poema a l’alumnat de segon de batxillerat i intervenció d’una professora de biologia i geologia que va adreçar unes paraules molt personals a l’alumnat.
Un entreacte protagonitzat per alumnes del grup d’arts escèniques, música i dansa que amb un guió propi presenten el seu pas per l’institut en el batxillerat i la relació amb companys i professors. Una obra de teatre dialogat que va ser acollida amb esclat de riures i aplaudiments per totes les persones assistents.
El lliurament de les orles que ha patrocinat l’AMPA de l’institut és el moment esperat i emotiu, conduït per dues persones de cada grup que anuncien cada alumne o alumna amb una petita glossa i, que, en rebre l’orla alguns i algunes alumnes adrecen unes paraules a l’auditori; paraules d’agraïment, de record i alguna anècdota.
Acabat el lliurament d’orles, el coordinador de batxillerat, l’Albert Domingo, lliura un missatge que l’ha marcat des de la seva no graduació, amb un breu text de Frank Kafka.
Un acte molt socialitzador que no oblida la tasca acadèmica i que constata una promoció que ha assolit satisfactòriament el batxillerat amb una optenció de vuit matrícules d’honor.
Felicitats a tot l’alumnat que s’ha graduat a l’Institut XXV Olimpíada en el final d’aquest curs 2018-2019 i agraïment al professorat del centre que fa possible que s’arribi a un final de curs tan positiu que deixa un regust mol dolç en tothom qui hi va particiar.
I, encara va continuar la festa fins a molt tard amb música i compartint experiències alumnes que acaben segon de batxillerat i, que molts de qui hi va restar havia començat a primer d’ESO els seus estudis a l’Institut XXV Olimpíada.
Continueu amb els peus trepitjant a terra i esperançats i esperançades mirant a l’horitzó del futur.