Notícies

El 7 de març de 2024, organitzada per la professora de llengua castellana i literatura, Paloma Córcoles, l´alumnat de segon d’ESO, va sortir dels murs de l’institut XXV a Olimpíada, per conèixer el que s’ha de saber sobre l´inquietant món de la I.A. des de la seva història, la seva idiosincràsia, els seus usos i els seus perills.
Amb aquesta missió ens van dirigir al CCCB, on es pot gaudir de la mostra que porta per títol: IA: Intel.ligència Artificial, que es va inaugurar el 18 d’octubre de 2023 i es clausura el 17 de març de 2024.

Aprofitant que el trajecte el van fer amb el mitjà de transport més sostenible i saludable que hi ha: anar a peu; la sortida va ser també una lliçó d’arquitectura, urbanisme, paisatgisme i d´art contemporani. Van travessar Montjuïc, els carrers hipodàmics de l’Eixample de Ildefons Cerdà i van acabar travessant l’urbanisme laberíntic del Raval.
Abans d’emprendre l´aventura, vam aturar-nos al Bosque vertical de CaixaForum i el vam comparar amb els jardins pensils de Babilonia.

“Ja és primavera al Mercat de Sant Antoni!”

 No ens vam deixar indiferents els prunus serrulata en plena floració dels voltants del Mercat de Sant Antoni, un magnífic exemple d’arquitectura del ferro a Barcelona, signat pel prestigiós arquitecte català A. Rovira i Trias i l´enginyer J. M. Cornet i Mas que, des de la seva restauració l’any 2018, fa més goig que mai passejar  per aquest establiment tant singular. 

 A la façana del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

A la plaça dels Àngels vam fer la segona parada per esmorzar entre els skaters de tot el món i  fer-nos la foto amb el MACBA de l´arquitecte R. Meier un marc incomparable.

El Mural de Chillida i el de K. Haring tampoc no ens va deixar indiferents.

 Aquest simpàtic gos, anomenat Aibo, creat per la marca Sony, va robar el cor del nostre alumnat.

 Al CCCB, entre algoritmes, big data, chat GPT, superbs ordinadors experiències interactives, i mascotes robòtiques… Sento el perfum d’una flor desapareguda fa un segle, em miro i flueix al meu cap la locució llatina de Marco Tulio Cicerón: O tempora, o mores!

Paz de las Heras, professora de Ciències Socials de l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona